Zakelijk

Het uitlaatsysteem heeft meerdere functies. Als gevolg hiervan verbetert het de motorprestaties, vermindert het de uitstoot veroorzaakt door  chemische reacties in de uitlaat en vermindert het geluid dat door de motor wordt gegenereerd. 

De uitlaatpijp onder uw auto moet goed vast zitten. Ze worden voortdurend blootgesteld aan het weer, wat leidt tot verslechtering. Vochtigheid, zout water en sneeuw in de winter, regen, verkeersdrempels en straatstenen kunnen de uitlaat ernstig beschadigen. Het uitlaatsysteem is ongeveer drie meter lang. De meeste emissies zijn niet zichtbaar. Meestal is alleen de geluiddemper te zien. Het systeem is verbonden met de onderkant van de auto en raakt de carrosserie niet aan. Het is een flexibel onderdeel, omdat het  de trillingen van het voertuig absorbeert. Het uitlaatsysteem bestaat uit de volgende onderdelen.

Voorslang

Voorslang is gemonteerd op de katalysator, turbo of spruitstuk. De voorste pijp bestaat uit een of twee pijpen die meestal leiden naar een pijp die eindigt in de geluiddemper of katalysator. Vanuit de voorste pijp wordt lucht naar de katalysator of geluiddemper afgevoerd.

Spruitstuk

Het uitlaatspruitstuk verzamelt en zuigt uitlaatgassen uit de cilinderkop. Een collectie gemaakt van staal en gietijzer. Gietijzer is bestand tegen hogere temperaturen, staal is lichter. Vaak worden beide spruitstukken gebruikt op moderne auto's.

Tussendemper

Een tussendemper of tussendemper bestaat uit een buis die  het uitlaatgas transporteert en koelt en het uitlaatgeluid reduceert. De middelste geluiddemper zorgt samen met de katalysator voor tegendruk. U zult snel merken wanneer dit onderdeel kapot is. Vaak hoor je een zoemend geluid van de uitlaat. Dit onderdeel wordt blootgesteld aan veel weersomstandigheden, waardoor het na verloop van tijd kan verslijten en lekkage kan  veroorzaken. Veel mensen vinden het geluid van een kapotte demper vaak beter. De auto klinkt immers luider en sportiever. Het is echter zeer slecht voor uw auto. Dit kan het vermogen verminderen en ervoor zorgen dat andere vloeistoffen weglekken, waardoor er nog meer  schade ontstaat. Je doet ook meer schade aan het milieu.

Uitlaatdemper

De uitlaatdemper of achterdemper is het zichtbare deel van de uitlaatpijp aan de achterzijde van het voertuig. De geluiddemper transporteert en koelt het uitlaatgas en reduceert het  geluid. Tegenwoordig heeft deze unit ook  een visuele functie, wat betekent dat er  verschillende geluiddempers zijn.

Zakelijk

Opkoper

mestslangen

Online Marketing Achterhoek

Opkoper

Opkoper Partijhandel

Software op maat

Scope 10 inspectie

groothandel klimaat oplossingen

stock

cadeaudoos

kwaliteitsborging bouw

Webshop laten maken

U2-8 - 1/2" connectie

Link toevoegen